Kiertomatka Kreikkaan – koe upea seikkailu välimerellä!

Miltä kuulostaisi antiikin Kreikan historia ja arkkitehtuuri? Kuvankauniit valkoiset talot kirkkaan sinistä merta vasten? Auringon laskun katselu lämpimässä ilmastossa kreikkalaisista herkuista nauttien? Entä välimeren paras saari juhlimiseen?

Uskoisin että tälle yhdistelmälle on vaikea kääntää selkäänsä. Kyseessä on paketti joka sisältää upean Kreikan monet eri puolet ja puuhat; Ateenan historiaa, Ios-saaren pitkät ja riemukkaat yöt, Mykonoksen upeuden sekä idyllisen Syroksen rauhan ja kauneuden.

Tähän upeaan ja ainutlaatuiseen kahden viikon matkapakettiin kuuluu meno-paluu lennot lähtökaupungistasi Ateenaan, laivamatkat saarien välillä, neljän eri kohteen yöpymiset sekä ikimuistoista ohjelmaa. Matkan kohderyhmä on kansainväliset nuoret, ja matkalla puhutaan englantia. Matkan suunnittelussa on otettu huomioon nuorten kiinnostuksen kohteet ja myös budjetti, joka mahdollistaa tämän upean paketin halvan hinnan (ottaen huomioon sen monipuolisuuden ja pituuden)

Matka alkaa upeasta ja historiaa pursuavasta Kreikan pääkaupungista Ateenasta, jossa vietämme kolme ensimmäistä yötä. Ateenassa tutustumme Kreikan mytologiaan vieraillen historiallisissa kohteissa, saamme maistiaisen Kreikan upeaan ruokakulttuuriin ja pinta raapaisun Kreikan upeista rannoista.

Neljäntenä päivänä otamme laivan Ateenan satamasta ja suuntaamme ensimmäiselle saarellemme Iokselle, jossa vietämme seuraavat kolme yötä. Ioksen ”The Choran” eli pää kylän tutkimisen ja upean amfiteatterin luo patikoimisen jälkeen pääsemme sukeltamaan Kreikan villiin yöelämään, onhan Ios kuitenkin Kreikan paras kohde tätä etsiville. Seuraavana päivänä rankan juhlimisen jälkeen on taas ihana rentoutua saaren upeilla rannoilla.

Seitsemännen päivän aamuna laivamme suuntaa matkan seuraavalle saarelle Mykonokselle, jonka kauneudesta saamme nauttia seuraavat neljä päivää. Pääsemme kokeilemaan snorklausta ja ihanaa rantaelämää, patikoimaan upeiden maisemien keskelle ja eksymään unohtumattomaan Mykonokseen. Teemme myös lyhyen päiväretken viereiselle Deloksen saarelle, jonka historia on ainutta laatuaan.

11. päivänä suuntaamme viimeiseen kohteeseemme, Syroksen saarelle. Täällä pääsemme näkemään eri puolen Kreikasta – Syroksen piilotettu aarre, pikkukylä Galissas. Upea ranta, ihanat paikalliset, suloiset kulkukissat ja upeat patikointimahdollisuudet.

Viimeisenä eli 14. päivänä laivamme suuntaa takaisin Ateenaan, jossa ryhmämme tiet erkanevat jokaisen lentäessä takaisin kotiin. Mukana kaikilla tottakai rusketusrajat, laukut täynnä paikallisia herkkuja ja lukemattomasti ihania uusia ystäviä ja muistoja!

Myöhemmin tulossa lisäinfoa paketista: tarkka päivittäinen matkaohjelma, yöpymispaikat ja hintatiedot.

One thought on “Kiertomatka Kreikkaan – koe upea seikkailu välimerellä!”

  1. Kiitos hienosta työstä Sara. Tämä juttu alkaa jo olla valmiina ja saat hinnoittelunkin kohta valmiiksi. Palataan huomenna ma 15.4. asiaan.
    Tunnet hyvin Kreikan saariston ja kaikki ne kulmat, joten sinun on helppo jatkaa tästä ja esitellä Kreikan kohteita myös muualla Kreikassa.
    Ja mikään ei estä sinua kokoamasta monikansallisia ryhmiä retkillesi, the more the merrier. Teemoja on loputtomasti. Kreikka on niin kiinnostava, se on melkein kuin Egypti – jos joku sanoo että Egypti ei ole kiinnosta, hänen on parempi pysytellä sitten kotona. Muinaisen Kreikan historian ja mytologian ja filosofien ja kirjallisuuden merkitys meidän jokaisen elämässä on valtava. Minulle itselleni on käynyt matkoillani vain muutamassa paikassa siten, että olen kummallisella tavalla kokenut olevani osa aikaa ja historiaa ja ymmärtänyt jotain syvällistä, varmaankin elämästä. Yksi tällainen paikka on Aleksandrian Kreikkalais-roomalainen museo, https://en.wikipedia.org/wiki/Graeco-Roman_Museum
    Olen lukenut aika paljon kreikkalaisesta kulttuurista ja siksi suosittelin sinulle Herodotoksen Historia -teosta. Pidä se mielessäsi, kun tuotteistat Kreikkaa. Tässä wikitietoa: https://fi.wikipedia.org/wiki/Herodotos

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *